ASOCIATII STUDENTESTI

Dacă vrei să te dezvolți la un nivel pe care îl impune piața acum trebuie să faci mai mult decât să fii un student eminent. De aceea noi recomandăm ca în cei 3 ani de licență să îți umpli timpul, dacă nu ești deja angajat, cu activități de voluntariat. În cadrul instituției noastre vei găsi o mulțime de asociații studențești. Alege-o pe cea care ți se potrivește cel mai bine și demonstrează de ce ești în stare! Nu uita câte prietenii poți lega în cadrul acestor asociații, prietenii care, pe viitor, se pot transforma în parteneri de afaceri

Noaptea ONG-urilor Studentesti

Deoarce credem in necesitatea experientei de volutariat, Academia de Studii Economice sustine unul dintre cele mai importante evenimente din deschiderea anului universitar, Noaptea ONG-urilor Studentesti.

Pentru a afla mai multe despre aceste asociatii și nu numai, tinerii interesati au ocazia de a vizita sediile acestora pentru a afla care sunt proiectele pe care le desfasoara, dar si cum pot participa sau se pot implica in dezvoltarea acestora. In acest mod, initiativa anunta oportunitatea deschisa studentilor, de a deveni membri incepand cu aceasta toamna. Prin intermediul turului, vizitatorii pot afla intreaga serie de beneficii pe care experienta de voluntar o aduce in portofoliul personal si pot interactiona cu membrii actuali, oamenii ce fac lucrurile sa se intample.

AIESEC

AIESEC
AIESEC
este cea mai mare organizație de tineri internațională. P

rezentă în 126 de țări, ea oferă tinerilor posibilitatea de a dobândi cunoștințe și experiențe într-o manieră inedită, prin stagii de voluntariat sau internship-uri profesionale în străinătate. Prin aceste programe, AIESEC dorește să mobilizeze tinerii care să aducă un impact pozitiv asupra societății, devenind astfel lideri și agenți ai schimbării.

AIESEC este primul ONG înființat în România, în anul 1990. În prezent, activează în 14 orașe, printre care și București. Din cele peste 1.000 de experiențe internaționale pe care organizația le oferă anual tinerilor din România, AIESEC București contribuie cu aproximativ 200 de astfel de experiențe.

AIESEC București are peste 100 de membri care se implică în mod constant în activitățile organizației. Prin facilitarea acestor experiențe internaționale tinerilor din București, membri își dezvoltă, la rândul lor, diverse abilități care îi vor transforma în viitorii lideri ai societății noastre.

ASCIG

ASCIG


Asociația Studenților în Contabilitate și Informatică de Gestiune
ASCIG a luat naștere în aprilie 2002, în urma nevoii de a crea o legătura între studenți și Facultatea de Contabilitate, contribuind an de an la dezvoltarea personală și profesională a studenților.

Cu o experiență de peste 12 ani sub egida Academiei de Studii Economice, ASCIG reușește să surprindă prin noi idei pentru studenții pe care îi reprezintă.

Pentru ca ASCIG să fie punctul de pornire a unei cariere de succes realizează proiecte ce se adresează nu numai studenților de la CIG, dar și studenților din celelalte facultăți.

ASER

ASER2


ASER
s-a născut din inițiativa unui grup de tineri entuziaști de la Facultatea de Relații Economice Internaționale. La 18 ani distanță, ASER continuă să evolueze, investind în oameni care, prin pasiune și țeluri înalte, își doresc să schimbe mediul în care trăiesc, în oameni care sunt într-o continuă căutare de inovație, în viitorii oameni de succes.

ASER este experiența care oferă mai mult decât resursele necesare pentru a te dezvolta personal și profesional. Este o comunitate în care toate lucrurile se întâmplă prin entuziasm și profesionalism, o comunitate care a apărut prin curajul membrilor săi și care evoluează prin dedicarea lor.

Prin tot ceea ce realizăm în prezent, ne dorim să aducem un plus de valoare mediului economic românesc, ne dorim ca, atunci când ne uităm în urmă, să o facem cu mândrie, știind că ne-am apropiat și mai mult de viziunea unei lumi care excelează prin pasiunea și implicarea tinerilor de succes.

BOS

BOS


Business Organization for Students
este o organizație studențească elitistă, membră fondatoare a JADE România, care aduce la un loc studenții cu potențial, dornici să se dezvolte personal și profesional, responsabili în ceea ce privește educația de orice fel și conștienți de impactul benefic pe care acțiunile de voluntariat îl au asupra societății.

BOS reprezintă un mediu favorabil dezvoltării și aplicării cunoștințelor teoretice, punându-se accent pe descoperirea pasiunilor și a lucrurilor la care studenții excelează, prin familiarizarea cu mediul business. Este încurajată inițiativa, profesionalismul, spiritul de echipă, încrederea și responsabilitatea, acestea fiind chiar valorile acestei organizații. Dincolo de prieteniile ce pot fi legate și activitățile interactive care se desfășoară, membrilor le este facilitat startul în carieră.

De 14 ani, BOS reușește să contureze un mediu umanist-încurajator, propice dezvoltării studenților

VIP

VIP
Voluntari pentru Idei și Proiecte România
este o organizație prezentă atât în București, cât și în Cluj, care le oferă studenților cadrul necesar pentru ca ei să se dezvolte pe diverse domenii, alături de oameni cu care împărtășesc aceeași pasiune.

VIP București ține sub umbrelă patru comunități: Business Club – pentru pasionații de antreprenoriat, Econosofia – pentru cei pasionați de macroeconomie, International Affairs – pentru studenții pasionați de diplomație și relații internaționale și Leadership Development – locul unde îți dezvolți abilitățile de leadership, precum și cunoștințele de management. Toate cele patru comunități dezvoltă proiecte specifice domeniului  de interes și oferă accesul la specialiști studenților.

USASE

usase
Uniunea Studenţilor Academiei de Studii Economice din Bucuresti
(USASE) este organizaţia studenţească ce reprezintă interesele comune ale tuturor studenţilor, de la nivelul diverselor formaţii, programe sau cicluri de studiu ale Academiei de Studii Economice din Bucureşti (ASE București) şi se implică în dezvoltarea lor personală şi profesională.

Obiectivele sale principale sunt:

  1. participarea studenţilor prin reprezentanţii aleşi, membri ai organelor de conducere ale USASE, la deciziile adoptate de structurile consultative, deliberative şi de conducere ale ASE București şi facultăţilor;
  2. identificarea problemelor cu care studenţii se confruntă şi propunerea de metode şi acţiuni de soluţionare a acestora;
  3. monitorizarea respectării drepturilor şi promovarea unor elemente ce ţin de îndeplinirea obligaţiilor ce revin studenţilor ASE București;
  4. participarea, în calitate de partener în managementul ASE București, şi implicarea activă în îmbunătăţirea continuă a situaţiei comunităţii studenţeşti şi a sistemului de învăţământ, inclusiv prin participarea la procesul de asigurare a calităţii;
  5. participarea la dezvoltarea personală şi profesională a membrilor comunităţii studenţeşti, la creşterea gradului de integrare în societate, a capacităţii de a fi angajat şi a mobilităţii pe piaţa muncii;
  6. implicarea în activităţile ce ţin de aspectele sociale ale vieţii comunităţii studenţeşti;
  7. organizarea de activităţi educaţionale, sportive, culturale şi de petrecere a timpului liber;
  8. managementul Casei Studenţilor Economişti;
  9. iniţierea şi consolidarea relaţiilor de colaborare dintre studenţii universităţii şi cei ai altor universităţi din ţară şi străinătate;

 

Senatul studentilor este singura structura de reprezentare  a studentilor la nivelul universitatii. Senatul studentilor este parte a Uniunii Studentilor din Academia de Studii Economice(USASE) alaturi de toti studentii in consiliile facultatilor și a studentilor voluntari. Reprezentantii studentilor sunt vocea ta in relatia cu secretariatul, conducerea facultatii și a universitatii. Ei sunt cei care se implica intr-o multitudine de activitati de suport pentru tine de la programarea examenelor pana la sustinerea vocii studentior in votul pe diverse acte normative.

Contact

Pentru orice nelamurire iti stam la dispozitie. Scrie-ne un mesaj si te asiguram ca iti vom raspunde cat de repede putem.