VIATA IN BUCURESTI

Foarte mulți elevi din provincie se tem, în primă fază, de viața din București. Agitația din capitală îți poate da bătăi de cap, dar odată ce te înveți cu ea nu îți vei mai dori o un alt oraș în care să locuiești. În plus, raportat la oportunitățile de aici, costul de întreținere este foarte mic.

COSTUL VIETII

Costul vietii in Bucuresti este relativ mai scazut comparativ cu alte capitale europene. Astfel, in cazul in care se opteaza pentru cazarea intr-unul din caminele ASE, chiria lunara (include toate utilitatile) ajunge la aproximativ 150 lei pe luna. In cazul in care se opteaza pentru un apartament, chiria medie pentru un apartament cu doua camere este 250-300 Euro.

In ceea ce priveste cheltuielile de viata, alimentele sunt destul de ieftine. Un student putandu-se descurca cu 250-300 Euro/ luna in afara cheltuielilor cu locuinta.

Fiind o capitala in dezvoltare, Bucurestiul ofera si posibilitatea multor job-uri part-time, ceea ce poate ajuta studentul.

LOCURI DE VIZITAT

De vizitat

Palatul Parlamentului

palatul-parlamentului
Casa Poporului este obiectivul turistic principal al Bucurestiului. Cunoscut inainte de revolutie sub numele de Casa Republicii sau Casa Poporului, Palatul Parlamentului masoara 270 m pe 240 m, 86 m inaltime si 92 m sub pamant. Are 12 nivele la suprafata si alte 8 subterane. Conform Guinness Book, este a doua cea mai mare cladire administrativa pentru uz civil ca suprafata din lume.

 

Teatrul National

teatrul-national
A fost ridicat intre 1846 si 1852, dupa planurile arhitectului Joseph Heft. Cladirea a fost demolata dupa avariile suferite din cauza bombelor germane din august 1944. Pe 20 Decembrie 1973 a fost inaugurata noua cladire a Teatrului National cu trei sali de spectacol: Sala Mare, Sala Mica si Sala Atelier.

Lipscani - Centrul vechi

lipscani
Este considerat inima Bucurestiului medieval. Acopera un mic labirint de strazi marginit de Calea Victoriei, Strada Doamnei, Bulevardul Bratianu si Strada Halelor. Numele Lipscani vine de la cuvantul romanesc pentru negustorii din Leipzig – cei mai bogati si mai inventivi dintre comerciantii zonei. Poti gasi aici numeroase cafenele, restaurante si magazine.

 

Muzeul Palatul Voievodal Curtea Veche

curtea-veche
Se afla pe strada Franceza si a fost initial o fortareata din secolul al XIV-lea, construita pentru domnitorul Mircea cel Batran. Vlad al III-lea Dracul si alti voievozi dupa el au largit sau au reconstruit curtea de mai multe ori, insa cladirea principala, corpurile de grada, turnul de veghe si baile au fost construite intre 1690 si 1714 de catre domnitorul Constantin Brancoveanu.

Hanul lui Manuc

hanul-lui-manuc

A fost denumit dupa negustorul armnean care l-a construit in 1808. Este singurul caravanserai care mai dainuie in Romania. Curtea uriasa si aratoasa este menita sa adaposteasca convoaiele de carute care calatoreau in toata Europa.

Biserica Stavropoleos

manastirea-stavropoleo
Minuscula, dar minunat proportionata se inalta la intretaierea Strazii Stavropoleos cu Strada Postei. Construita initial ca manastire in 1724 de cativa calugari greci ortodocsi, aceasta biserica ofera privirii detalii fermecatoare, intre care coloanele bogat ornamentate din piatra ce sustin un sir de arce in stil orientalsi arcadele oarbe care inconjoara partea laterala a cladirii.

Muzeul National de Istorie a Romaniei

Muzeul_National_de_Istorie_a_Romaniei
Cu un aspect imperial, Muzeul National de Istorie adaposteste printre comorile sale „Closca cu puii de aur” – 22 de piese din aur incrustate cu pietre pretioase, bijuterii si vase despre care se crede ca au fost ingropate de ostrogoti in secolul al V-lea. Colectia cuprinde patru fibule (agrafe) care aduc cu o gaina cu trei pui.

Palatul Cotroceni

palatul-cotroceni

Este resedinta oficiala a presedintelui Romaniei. Proiectata de Paul Gottereau pentru Printul Mostenitor Ferdinand si terminata in 1895, cladirea principala se ridica pe locul unei manastiri din secolul al XVII-lea, fondata de catre voievodul Tarii Romanesti Serban Cantacuzino.

Muzeul National al Satului Dimitrie Gusti

muzeul-satului
Amplasat in Parcul Herastrau (cel mai mare parc din Bucuresti), atrage turisti tineri si varstnici deopotriva. Rezerva-ti o jumatate din zi pentru ca vei avea nevoie sa-l contempli. Organizat asemena unor sate tipice, muzeulin aer liber este strabatut de o retea de alei marginite de copaci, care te vor conduce spre aproximativ 300 de constructii rurale autentice din fiecare zona a tarii.

Gradina Botanica

Gradina-Botanica
„Dimitrie Brandza” (inchisa lunea) a fost realizata in 1860 de catre celebrul medic roman Carol Davila. Initial amplasata vizavi de Facultatea de Medicina, a fost mutata in actualul amplasament in 1884 si a primit numele celebrului botanist Dimitrie Brandza, care a militat pentru supravietuirea ei.

Muzeul National de Arta al Romaniei

mna
Muzeul, inchis lunea si martea, se afla in fostul palat de iarna al regelui Carol I (domnitor intre 1866 – 1914). Aici sunt expuse lucrari originale ale celebrului sculptor roman Constantin Brancusi, precum si splendide piese de arta bisericeasca medievala.

Restaurante & Baruri

Restaurante

Contact

Pentru orice nelamurire iti stam la dispozitie. Scrie-ne un mesaj si te asiguram ca iti vom raspunde cat de repede putem.