Dreptul afacerilor

Obiectivul general – Cursul de drept al afacerilor isi propune familiarizarea studentului economist cu notiunile juridice fundamentale ale organizarii si derularii afacerii, deprinderea limbajului juridic si insusirea principiilor de drept care guverneaza mediul de afaceri.Sunt dobandite cunostinte privitoare la incheierea si derularea contractelor, in contextul analizei de informatii privind interactiunea mediu extern- intreprindere/ organizatie.

Obiective specifice – Cunoasterea notiunilor si conceptelor specifice dreptului afacerilor si intelegerea mecanismelor de reglementare a relatiilor de afaceri, aprofundarea structurii complexe a raporturilor juridice stabilite in cadrul mediului de afaceri.

Utilizarea adecvata a conceptelor si principiilor fundamentale ale dreptului afacerilor in procedul de adoptare a deciziilor, in solutionarea diverselor probleme cu care se confrunta operatorii economici.

Realizarea de analize comparative intre diferitele institutii juridice si economice specifice mediului de afaceri; Intelegerea aspectelor contractuale, a clauzelor specifice si a aspectelor litigioase; Intelegerea modalitatilor de aplicare a cunostintelor teoretice prin solutionarea de spete ( cazuri) ce decurg din relatiile de afaceri; Cunoasterea si intelegerea mecanismelor de asumare si executare a obigatiilor asumate in relatiile de afaceri; Cultivarea sentimentului de respect pentru lege si a atitudinii de combatere a oricarei forme de incalcare a normelor juridice.

Contact

Pentru orice nelamurire iti stam la dispozitie. Scrie-ne un mesaj si te asiguram ca iti vom raspunde cat de repede putem.