Dreptul U.E.

Obiectivul general – Dreptul Uniunii Europene este o disciplina obligatory datorita integrarii economice si politice in Europa. Aceasta disciplina este menita sa ofere studentilor in economie, in calitate de cetateni europeni si cetateni ai unui stat membru al UE, cunostintele necesare cu privire la dreptul Uniunii Europene, prncipiile si practicile sale, functionarea sa si cu privire la importanta jurisprudentei Curtii de Justitie a UE, ca instrumente obligatorii pentru viitoarea cariera, indifferent de unde vor lucra in Europa sau pe ce pozitie.

Obiective specifice – Invatarea limbajului adecvat pentru disciplina drept U.E.; Intelegerea evolutiei constructiei europene avand in vedere extinderea cadrului institutional, competentele, organizarea si functionarea fiecarei institutii U.E.; Invatarea principiilor si conceptelor fundamentale privind dreptul U.E. care reprezinta termenii de baza pentru toti cei care lucreaza in domeniul economic; utilzarea cunostintelor juridice dobandite pentru a intelege deciziile institutiilor europene in contextul global al pietei interne europene; Invatarea despre jurispurudenta Curtii de Justitie a Uniunii Europene, in special despre acele cazuri care au stabilit principiile fundamentale pe care se bazeaza functionarea institutiilor europene si chiar U.E.; Dezvoltarea capacitatii pentru a analiza jurisprudenta Curtii de Justitie a U.E. ca un instrument in viitoarea lor cariera economica; Dezvoltarea capacitatii pentru a intelege textele din publicatiile juridice sau stirile mass-media privind procesul contemporan al dezvoltarii U.E. si impactul asupra statelor membre , cetatenilor europeni sau companilor; Dezvoltarea capacitatii individuale pentru a formula propriile argumente care sustin ideea si pentru a lua in considerare alte puncte de vedere; Dezvoltarea capacitatii individuale pentru a lucra individual sau intr-o echipa in vederea identificarii solutiilor pentru aspecte juridice specifice produse pe durata activitatilor economice zilnice; Cresterea nuvelului de cultura juridica individuala, care este necesar pentru o dezvoltare profesionala viitoare; Aplicarea principiilor, normelor si valorilor de etica profesionala in propria strategie de lucru eficienta si responsabila

Contact

Pentru orice nelamurire iti stam la dispozitie. Scrie-ne un mesaj si te asiguram ca iti vom raspunde cat de repede putem.