DESPRE FABIZ

Istoric FABIZ

Istoria Facultatatii de Administrarea Afacerilor cu predare in limbi straine, incepe in anul 1991, cand, printr-un program Tempus si prin dezvoltarea specializarilor Economia Industriei, Constructiei si Transporturilor (care devine Economia Intreprinderii) respectiv Finante-Contabilitate (care se transforma in Administrarea Afacerilor) s-a infiintat Departamentul de Studii Economice in Limbi Straine.

Intr-o prima faza, acest departamant punea la dispozitie 30 de locuri pentru filiera engleza si 30 de locuri pentru filiera franceza. Aceste locuri putea fi ocupate, doar de catre cei mai buni studenti care intrau la ASE. Dupa examenul de admitere, in ordinea stricta a mediei, se dadea un test de limba straina iar primii era acceptati la DSELS.

In anul 1993, in urma cerintei de pe piata si a faptului ca numerosi profesori de origine germana predau in ASE, a debutat si sectia germana. Totodata, datorita cresterii sustinute, conducerea Academiei de Studii Economice a decis sa transforme departamentul in Facultatea de Studii Economice in Limbi straine, beneficiind de concurs de admitere propriu cu trei probe: economie, matematica si limbi straine.

In anul 1996, FSELS s-a mutat din Piata Romana in cladirea din Calea Grivitei nr. 2-2a, unde functioneaza si astazi. Aceasta cladire a beneficiat de investitii masive din partea ASE, in 2011 finalizandu-se renovarea ei. Astazi, are una din cele mai ridicate rezistente antiseism, proiectul fiind de origine canadiana.

Incepand cu anul universitar 2005-2006, facultatea a capatat cu nou nume, Facultatea de Administrarea Afacerilor cu predare in limbi straine, sub brandul FABIZ.

Astazi, FABIZ are 1500 de studenti, din peste 30 de tari din toata lumea, reusind sa devina centrul studentilor straini din cadrul Academiei de Studii Economice.

Faber est suae quisque fortunae – Appius Claudius Caecus

Motive pentru a ne alege

o facultate ambitioasa

Cu 1500 de studenti din peste 30 de tari FABIZ vrea sa isi consolideze prezenta internationala

Campus situat excelent in centrul Bucurestiului

Piata Romana este unul din locurile cele mai efervescente din Bucuresti, oferind accesul studentilor ASE la multe servicii si institutii aflate in apropierea. Cladirea FABIZ se situeaza la 50 de metri de Calea Victoriei (7 min pe jos de Piata Romana), intr-una din cele mai pitoresti zone ale Bucurestiului.

facilitati ultramoderne – printre cele mai avansate din Romania

Academia de Studii Economice, pe baza unui credit de la Banca Mondiala dar si din surse proprii, a investit peste 5 mil Euro in cladirea din Calea Grivitei 2-2a, transformand-o in una din cele mai moderne din tot ASE-ul. Toate salile beneficiaza de videoproiector, table inteligente, conexiune la internet si wifi. Dorim sa dezvoltam in continuare baza materiala, pentru a oferi studentilor notri cele mai bune conditii de studiu.

FABIZ_web_12
Contact

Pentru orice nelamurire iti stam la dispozitie. Scrie-ne un mesaj si te asiguram ca iti vom raspunde cat de repede putem.