Constantin BrătianuProf.univ.Dr.Dr. Dr.H.C.

Este absolvent al Universitatii Politehnice din Bucuresti (1970), Master of Science, Georgia Institute of Technology, Atlanta, Georgia, S.U.A. (1977), Doctor of Philosophy, Georgia Institute of Technology, Atlanta, Georgia, S.U.A. (1981), Doctor in Management, Magna cum Laudae, Academia de Studii Economice, Bucuresti (2002). A primit titlul onorific si Diploma de Doctor Honoris Causa de la: Universitatea din Oradea (1998), Universitatea Tehnica din Cluj-Napoca (1999), Universitatea din Craiova (2000) si Universitatea “Stefan cel Mare” din Suceava (2010).

A fost Seful Catedrei UNESCO pentru Administrarea Afacerilor (2008-2011) si Directorul Centrului de Cercetari pentru Capitalul Intelectual (2007-2011), Facultatea de Administrarea Afacerilor, Academia de Studii Economice din Bucuresti. Profesorul Bratianu a fost Visiting Scientist, Institute of Nuclear Safety, Forschungszentrum Karlsruhe, Germania (1995), Expert in cadrul Comisiei Nationale a Romaniei pentru UNESCO (1993), Consilier al ministrului, Ministerul Invatamantului (1994), Expert in Programul PHARE pentru reforma invatamantului superior (1996-1997), Director General pentru Invatamantul Superior, Ministerul Educatiei Nationale (1998-2000, 2005), Expert, Comisia pentru stiinta, invatamant, tineret si sport, Camera Deputatilor, Parlamentul Romaniei (2001). Este fondator al revistelor international Management & Marketig. Challenges for the Knowledge Society și Management Dynamics in the Knowledge Economy.

Profesorul Bratianu are ca domenii de interes academic: Managementul afacerilor, Managementul schimbarii, Managementul strategic si Managementul cunostintelor, la Facultatea de Administrarea Afacerilor, cu predarea in limbi straine, Academia de Studii Economice din Bucuresti. Profesorul Bratianu a fost Visiting Professor la: Tokyo University of Science and Technology, Tokyo, Japonia (2000), Kobe University of Mercantile Marine, Kobe, Japonia (2001), Osaka University, Osaka, Japonia (2004), Modern University of Technology and Information, Cairo, Egipt (2006), Our Lady of the Lake, San Antonio, Texas, SUA (2008), University of Applied Sciences, Steyr, Austria (2009).

Profesorul Bratianu a realizat o complexa si importanta activitate de cercetare stiintifica. A lucrat ca expert sau ca director in peste 20 de granturi de cercetare. A elaborat ca singur autor sau co-autor peste 45 de carti si peste 200 de lucrari, care au fost publicate in reviste de specialitate si volume de conferinte internationale. Are contributii importante in domeniul managementului strategic si al managementului cunostintelor, dezvoltand Teoria integratorilor organizaționali și Modelul entropic al capitalului intellectual.

Contact

Pentru orice nelamurire iti stam la dispozitie. Scrie-ne un mesaj si te asiguram ca iti vom raspunde cat de repede putem.