Dan CrăciunProf. Univ. Dr.

  Profesor univ. dr. Dan Crăciun este absolvent al Facultății de Filosofie a Universității București, promoția 1975.

  Din anul 1990 este doctor în filosofie al aceleiași universități, după elaborarea tezei de doctorat cu titlul „Ontologic și axiologic în dinamica fenomenului moral“.

  În anii 2000 și 2001, a beneficiat de burse de cercetare la Newnham College, Cambridge, UK și New College, Oxford, acordate de British Council Romania. Prof. Dan Crăciun și-a început cariera didactică universitară ca asistent la Institutul de Construcții București. Ulterior, începând din anul 1994, a predat la mai multe instituții de învățământ superior în principal cursuri de logică și etică.

  Din anul 2002 își desfășoară activitatea la Academia de Studii Economice din București, unde a obținut și titlul de profesor universitar. Prof. Dan Crăciun s-a specializat în etica afacerilor și psihologie socială aplicată, predând la ciclurile de licență și masterat, atât în limba română, cât și în limba engleză.

  A publicat în limba română și engleză nouă lucrări de autor și este coautorul altor cinci volume colective. Pentru studenții de la FABIZ, unde predă „Etica afacerilor“, prof. Dan Crăciun a publicat la Ed. ASE două manuale universitare: Business and Morality (2005) și Business Ethics: Basic Concepts and Principles. Theory and Cases (2012).

  A publicat peste 40 de studii și articole științifice, participând la numeroase reuniuni și simpozioane științifice naționale și internaționale. Prof. Dan Crăciun a tradus din limba engleză peste 20 lucrări de referință, la edituri de prestigiu din țara noastră (Ed. Tehnică, Publica și Humanitas).

  CADRE UNIVERSITARE FABIZ

  Contact

  Pentru orice nelamurire iti stam la dispozitie. Scrie-ne un mesaj si te asiguram ca iti vom raspunde cat de repede putem.