Maria EnacheProf. Univ. Dr.

Maria Enache detine o diploma de licenta in limba si literatura engleza/limba si literatura romana de la Universitatea din Bucuresti, un Doctorat in Stiinte ale Educatiei, conferit de aceeasi universitate, precum si numeroase certificate de la universitati din strainatate sau institutii specializate (de ex. “Further Certificate for Teachers of Business English”/Certificat specializat pentru Profesorii de Engleza de afaceri –emis de Camera de Comert si Industrie din Londra, Certificari internationale; “Certificate of Advanced Studies in Education”/ Certificat de Studii Avansate in Educatie, eliberat de Universitatea din Lancaster, Marea Britanie; “Certificate in Language Assessment”/ Certificat in Evaluare Lingvistica, eliberat de Universitatea Victoria din Manchester, Marea Britanie).

In prezent preda limba engleza si comunicare in faceri si limba romana pentru straini la Academia de Studii Economice din Bucuresti; pe langa activitatea de predare, este implicata in publicare, traducere, participare la conferinte.

Preocuparile sale de cercetare cuprind competenta comunicativa, inteligenta culturala, noile tendinte in metodologiile de predare, aspecte ale egalitatii de gen, cercetarea scrierii.

Ea este autoarea cartilor: “Competenta comunicativa si oportunitatile de invatare/Communicative Competence and Learning Opportunities”, Editura Universitara, 2009, “Understanding Financial, Commercial and Legal Documents in a Globalised World”/ Intelegerea documentelor financiare, comerciale si legale intr-o lume globalizata, Editura ASE 2016, si co-autor la numeroase manuale, ca de ex. “Commercial Correspondence”/Corespondenta comerciala, Editura Universitara 2005, “Ready for Business”/Pregatiti pentru afaceri, Ed. Universitara 2004, “Improve Your Business English Vocabulary/Imbunatateste-ti vocabularul de engleza de afaceri, Ed. Universitara 2008, “Management Issues”/Aspecte ale managementului, Ed. Universitara 2005, etc.

CADRE UNIVERSITARE FABIZ

Contact

Pentru orice nelamurire iti stam la dispozitie. Scrie-ne un mesaj si te asiguram ca iti vom raspunde cat de repede putem.